Professioneel desinfecteren met UV-C licht zonder chemicaliën.

UVC licht wordt steeds meer toegepast als (kosten) effectieve oplossing om ruimten te ontsmetten met extreem hoog ratio van soms wel 99.9%. Zeer geschikt in de strijd tegen het Coronavirus (Covid-19). 

Lees hier ons artikel over de werking van UV-C licht om te desinfecteren tegen het coronavirus.

Wanneer UVC stralen de micro-organismen of virussen raken en doordringen in de cel, vernietigen zij het DNA of RNA in de cellen en zo voorkomt het dat de cel zich kan reproduceren.

UVC Light Clean is specialist op het gebied van ontsmetten/steriliseren van ruimten met behulp van UVC licht. Een aantal zaken zijn van belang voor een effectief proces:

-  De juiste dosis UVC licht per m2 oppervlakte.

-  De juiste interval periode per ruimte.

-  De juiste veiligheidsmaatregelen om stralingsschade te voorkomen bij personeel.

 

Voor elk soort toepassing hebben wij de meest geschikte producten om UVC ontsmetting in uw schoonmaakproces te integreren. Van "hand held" UVC tot een zelfrijdende desinfectie robot.

 

Toepassingen UV-C licht desinfecteren:

Met UV-C licht kun je op kosten effectieve wijze allerlei ruimten ontsmetten in een kort tijdsbestek. Denk aan:

1. Patientenkamers in ziekenhuizen en andere zorginstellingen

2. Bedrijfskantine of bedrijfsrestaurant

3. Winkelcentra

4. Flexplekken 

5. Wachtruimtes

 

Mobiele of gefixeerde UV-C installatie?

Via onze webshop zijn een aantal "handheld" UV-C apparaten te koop. We bieden echter ook gefixeerde modellen aan voor een continue desinfectie. Deze modellen zijn altijd afgeschermd van direct contact en worden vaak hoog tegen het plafond gemonteerd. De luchtstromen die langs de installatie gaan worden zo gedesinfecteerd en vrij van virussen gemaakt.

 

Voor meer informatie of advies vul het onderstaande formulier in:

 

Luchtbehandeling van afgesloten ruimten met een mobiele luchtreiniger met UV-C desinfectie. 

Nu het steeds duidelijker wordt dat het coronavirus zich verspreid via aerosolen is het belang van luchtreinigers en luchtbehandeling erg groot geworden. Wanneer een besmet persoon dit virus uitademend in ruimte die niet goed geventileerd wordt met schone lucht dan neemt de kans op besmetting enorm toe, volgens de meest recente onderzoeken (RIVM, 2020)

Vergaderzalen en meetingrooms zijn plekken waar mensen van langere tijd zitten met meerdere mensen in een ruimte. Vaak zijn dit ook de plekken met slechte ventilatie. Als er al ventilatie is dan is dat vaak een HVAC systeem wat de lucht circuleert en niet zuivert van virussen door middel van HEPA filter of UV-C tunnel in de luchtbuis zoals hier rechts afgebeeld. 

Desinfectie Expert levert en installeert dit UVC frame binnen 30 minuten in uw ventilatiesysteem. Naast dat dit systeem virussen en bacteriën doodt werkt het ook uiterst effectief tegen schimmelsporen die zich vaak op de "coil" van een airconditioner nestelen en zo de gehele ruimte vervuilen met allerlei luchtwegirritaties vandien.

 

De oplossing: Mobiele luchtreiniger met HEPA én UV-C behandeling. 

In elke vergaderzaal en meetingroom zou eigenlijk een mobiele luchtreiniger met HEPA filter en UV-C behandeling moeten staan.

Op deze manier kan men veilig vergaderen zonder de angst dat je een onveilige ruimte zit. Een groot deel van de met het coronavirus besmette mensen is zich hiervan onbewust en kunnen zo onbedoeld andere mensen besmetten. Een simpele voorzorgsmaatregel zoals een luchtreiniger in de vergaderruimte biedt de oplossing.

Neem contact op voor advies welke luchtreiniger past bij het aantal vierkante en kubieke meters van uw ruimte.

Ook voor sportscholen en gyms en yogastudio's zijn mobiele luchtreinigers een oplossing.

Hoewel veel sportscholen die in nieuwbouw zitten een kwalitatieve goede luchtbehandeling hebben met verse lucht (vieze lucht naar buiten, schone buitenlucht naar binnen), zijn de sportscholen die in oudere panden zitten vaak niet voorzien van een goed luchtafvoersysteem. Dit is ook een zeer kostbare aangelegenheid om een compleet systeem aan te leggen. Voor deze groep zijn mobiele units een oplossing al zijn er wel grenzen aan de oppervlakte in kubieke meters die gezuiverd kunnen worden.

 

Wil je meer informatie of jouw sportschool straks weer open kan met een mobiele luchtreiniger met een HEPA filter en UV-C behandeling, neem dan contact op en dan kunnen we samen berekenen wat je nodig hebt.